TEACHINGS


PART 3

QUESTIONS AND ANSWERS ON THE PASSOVER AND BREAD OF LIFE

 

1. What Supper did Jesus eat with His disciples the last night He was with them?

(Answer - The Passover - See Matt. 26:17-19; Mark 14:12-14; and Luke 22:7-13)
 

2. Did He or any of the Apostles call this the Lord’s Supper?

(Answer - No. See all the Scriptures mentioned in No. 1 above.)
 

3. When was the Supper that Jesus ate instituted?

(Answer - 1491 years before the birth of Jesus. Ex. 12:1-13.)
 

4. Was this the first time Jesus ever ate the Passover?

(Answer - No. See Luke 2:41,42.)
 

5. Why did Jesus say, “I desire to eat this Passover with you before I suffer”?

(Answer - Because He said He would not eat it any more until it was fulfilled. Luke 22:14-16.)
 

6. What does the word “fulfill” mean?

(Answer - Webster says, to come to pass or carry into effect.)
 

7. What is the Kingdom of God?

(Answer - Luke 17:20-21; Romans 14:17.)
 

8. Why was the Passover instituted by God through Moses?

(Answer - For a memorial feast of deliverance from Egypt—Ex. 12:24-27. Also, a prophetic feast pointing toward Christ, the True Passover. I Cor. 5:7-8.)
 

9. Since God told Moses in Exodus 12:14, how are we to keep it today?

(Answer - I Cor. 5:7-8.)
 

10. What is the Bread of Sincerity and Truth, or the True Bread of God?

(Answer - See the words of Jesus in St. John 6:35, 48, 51, 57, 58.)
 

11. What did Paul say about this Cup of Blessing, the Bread which we break?

(Answer - Read I. Cor. 10:14-17.)
 

12. Who is the Body of Christ today?

(Answer - I Cor. 12:27.)
 

13. If the Cup of Blessing and the Bread which we break is the Communion (fellowship) of the Blood and Body of Christ, (I Cor. 10:14-17), what does this show?

(Answer - The Lord’s death until He comes - I Cor. 11:26.)

 

14. What is the meaning of the word, “unworthily”, which Paul used in I Cor. 11:27-29? Does not this prove that the Bread and Cup referred to was natural bread and wine?

(Answer - Not at all. The word, “unworthily”, is an adverb which refers to the manner in which a thing is done and not to the unrighteousness of the one doing it.)
 

15. What happens if we fail to discern the Body of Christ, which is the church?

(Answer - Eph. 2:21-22 -- we suffer the judgments of God. I Cor. 11:29—32.)
 

16. Did Paul praise the Corinthians for keeping the ordinances he delivered?

(Answer - Yes. Read I Cor. 11:2.)
 

17. If this is true, then why did he say in I Cor. 11:17,22 — “I praise you not”?

(Answer - Because he had not told them to eat natural bread nor to drink natural wine.)
 

18. Did the Apostles or the Early Church ever eat natural bread and drink natural wine and call it Lord’s Supper, Sacrament, Eucharist, or Memorial Supper?

(Answer - No. If they did, there is no New Testament record.)
 

19. What happened to the ordinances in the Old Testament when Jesus was crucified?

(Answer - They were taken out of the way and nailed to His cross. Col. 2:14-15.)
 

20. If we do not eat them now, should we be judged or condemned by those who do?

(Answer - No. This is forbidden by Paul in Col. 2:16-23.)
 

21. God did institute feasts, rituals, washings, meats and drinks, and carnal ordinances. How long were they imposed upon the people?

(Answer - Until the death of Christ on the cross. Heb. 9:9-14.)
 

22. If this is true, then how are we to worship God today, and how is our memory of the teachings of Jesus quickened to us?

(Answer - Read St. John 4:23-24; 14:26.)
 

23. Did any of the Apostles teach that God’s House is spiritual, and its sacrifices are also spiritual today?

(Answer – Yes, I Peter 2:1-6.)